Case FrieslandCampina

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Vietnamese moeders gedurende hun 1e jaar
als moeder trouw blijven aan Friso?
Friso Mum’s Club: Design Sprint, Strategie ontwikkeling en project management van Friso Vietnam.

Strategie

Interim

Wat was de uitdaging?

Friso, onderdeel van Friesland Campina, mag in verband met de wetgeving in Vietnam, twee jaar na geboorte van een kind moeders niet stimuleren om melkpoeder te kopen; wel kunnen ze op een relevante manier contact onderhouden. De belangrijkste uitdaging was om een programma te ontwikkelen dat relevant is voor nieuwe moeders, de juiste emotionele snaar raakt en de relatie tussen Friso en moeders versterkt zonder melkpoeder aankopen te belonen.

Wat hebben we gedaan?

In Nederland hebben we een groot deel van de voorbereiding uitgevoerd. Voorafgaand aan de Design sprint hebben we grondig onderzoek gedaan naar de Vietnamese markt en consument, het toenmalige programma van Friso en haar deelnemers. Vervolgens hebben we het project management tot vertrek naar Vietnam voor de Design Sprint begeleid zoals het opzetten van het klantinterviews, het in kaart brengen van de Customer Journey en het bijhouden van de projectplanning. In Vietnam hebben we in een design sprint met 2 andere bedrijven het programma design ontwikkeld en vastgesteld.  Tot slot hebben we de beloningsstrategie van het programma aangescherpt.
  • Design sprint
  • Project management
  • Reward strategy
  • Strategie ontwikkeling

Wat hebben we bereikt?

In korte tijd en over verschillende tijdszones en taalbarrières hebben we de verschillende uitdagingen, behoeften en pain points van de Vietnamese moeder in kaart gebracht. Dit diende als vertrekpunt voor de Design Sprint, waarin met verschillende teams en Friesland Campina zelf ‘Friso’s Mums Club’ is ontwikkeld. Het team in Vietnam heeft dit vervolgens verder uitgewerkt, waarna wij weer de reward strategy hebben aangescherpt.  

Klanten

Wil je weten voor wie we werken en wat we voor onze opdrachtgevers hebben gedaan?
Klik op een van de logo’s voor een uitgebreide case.