Case 2 Studelta

De ontwikkeling, implementatie en executie van de nieuwe digitale (marketing) strategie.

Data Analyse

Strategie

Customer Research

Interim Management

Wat was de uitdaging?

Het was tijd voor vernieuwing voor Marketing met meer focus op inbound marketing, de unieke positionering van Studelta en data driven marketing; de belangrijkste uitdagingen waren:
  • Wat wordt de marketing strategie (in- en outbound) en hoe is deze verankerd met de bedrijfsstrategie van Studelta?
  • Hoe moet het team ingericht en bemand worden voor een optimale uitvoering van de marketingstrategie?
  • Hoe kunnen we meer inzicht krijgen in de effectiviteit van onze werkzaamheden en hoe deze te optimaliseren?
  • Hoe kunnen we de uniciteit van Studelta beter over de bühne brengen?
  • Hoe kunnen we onze website inzetten om de relatie met onze twee belangrijkste klantgroepen te versterken en onszelf beter te positioneren?

Wat hebben we gedaan?

Gezien de breedte van het vraagstuk hebben we voor Studelta Marketing as a service geleverd. Op die manier konden voor verschillende uitdagingen de juiste expertise inzetten zoals een campagne manager voor het ontwikkelen, versturen en analyseren van campagnes. Naast het uitvoeren van verschillende operationele taken zijn we begonnen met het vorm geven van de strategie van Studelta met een OGSM. Hiermee konden we duidelijke doelstellingen en de belangrijkste strategieën vastleggen en prioriteren voor Studelta. Waarna vervolgens de positionering, marketing-, content- en social media strategie uitgewerkt konden worden. Hiermee konden we vaststellen hoe de organisatie en de verschillende processen ingericht moesten worden.

Wat hebben we bereikt?

Bij afsluiting van de opdracht stond er een nieuw team om de ontwikkelde plannen uit te voeren en de tactische en operationele zaken over te nemen. De marketing strategie en het team waren meer verankerd in de organisatie. En er waren heldere doelstellingen en kpi’s om te prestaties en voortgang in kaart te brengen. 

Klanten

Wil je weten voor wie we werken en wat we voor onze opdrachtgevers hebben gedaan?
Klik op een van de logo’s voor een uitgebreide case.