Customer research

Hoe goed ken jij je klanten? Om een goed CRM / Loyalty / Customer Engagement programma te ontwikkelen of te optimaliseren moet je eerst weten wie je klanten precies zijn en wat hen drijft. Oftwel leer je doelgroep beter kennen. Het is daarom belangrijk te achterhalen wie je klanten precies zijn en wat ze van je producten en diensten vinden. Maar ook wat drijft en beweegt jouw klanten echt en waar je in de klantreis je waarde kan toevoegen. Dit begint met het analyseren en verrijken van je bestaande klantdata en groeit in waarde door het toevoegen van kwalitatief klantonderzoek.

Customer Research

Leer je doelgroep kennen en krijg inzicht wat je klanten nodig hebben. We verzamelen bestaande informatie en data. Uit gesprekken met onze opdrachtgever en haar klanten halen we de belangrijkste wensen en behoeften op, en identificeren we eventuele pijnpunten. Zo krijgen overzichtelijk waar we we waarde kunnen toevoegen.

 Doelgroep /user interviews
 Focusgroepen
 Observeren
 Enquetes /surveys
 Customer journey mapping
 Klantdata analyse

Concept Testing

Achterhalen welke idee welke en niet werken, voegen ze ook daadwerkelijk waarde toe, creëren we impact? Focus je je op de juiste prioriteiten en ideeën? We valideren de eerste ideeën en concepten door ze te testen bij de doelgroep. Dit bespaart zowel tijd als geld omdat je je focus op de juiste concepten.

Prototype usability test
 Concept testing / validatie
 Surveys
 Expert Interviews
 Customer Journey Mapping
 Usability research

Continuous Testing

Het blijven testen van je concept /idee is relevant om het continue te kunnen verbeteren. Met name in de ontwikkelfase is het belangrijk om te blijven testen zodat je voor het meest optimale resultaat gaat en snel kunt verbeteren.

Concept testing / validatie
 Surveys
 Expert Interviews
 Customer Journey Mapping
 Usability research

Contact

Heb je vragen of wil jij weten wat we voor jou kunnen doen op het gebied van customer research?

Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Of vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Klanten

Wil je weten voor wie we werken en wat we voor onze opdrachtgevers hebben gedaan?
Klik op een van de logo’s voor een uitgebreide case.

Bekijk alle cases